Is de tuin van jouw nieuwe woning momenteel niet meer dan een kale vlakte? Of wil je de onkruidwildernis in jouw achtertuin graag veranderen in een mooie groene oase? Dan zal je in allebei de gevallen blij worden van het grote plantenaanbod. Er zijn tal van verschillende plantensoorten verkrijgbaar die je eenvoudig online kunt bestellen. Het veranderen van jouw tuin in een mooie groene extra leefomgeving hoeft dus niet lastig te zijn!

Mooie groenblijvende haagplanten

Veel tuinen in Nederland veranderen in de wintermaanden in een kale grauwe buitenruimte. En dat is eigenlijk hartstikke zonde want het is helemaal niet nodig. Houd jij in jouw winter ook liever de gordijnen dicht vanwege de treurige uitstraling van de tuin? Weet dan dat je jouw tuin dusdanig kan vormgeven dat deze ook in de winter groen blijft. Er zijn diverse groenblijvende haagplanten verkrijgbaar. Omhein jij jouw tuin met een groenblijvende haagplant? Dan kun je het hele jaar door genieten van een frisse groene uitstraling van de tuin. Kies bijvoorbeeld voor een Japanse hulst. Met deze groenblijvende haagplant ziet jouw tuin er ook in de wintermaanden fraai uit. 

Compleet borderpakket met vaste planten

Met een groenblijvende haagplant kun je zorgen voor een fraaie groene omheining van je tuin. De basis voor een mooie groene tuin is hiermee gelegd. Maar wat moet je doen met de borders? Welke planten kun je het beste bij elkaar in een border zetten? Het antwoord op deze vraag blijkt vaak lastiger dan vooraf bedacht. Want welke plant heeft veel zon nodig? En wat zijn schaduwrijke planten? En hoe mooi zal het totaalplaatje eruitzien als de planten volgroeid zijn? Zal er geen plant zijn die de anderen wegduwt? Je moet met een hoop rekening houden bij de beplanting van jouw border. Gelukkig zijn er speciale borderpakketten verkrijgbaar. Deze complete pakketten maken het beplanten van jouw border(s) heel eenvoudig!

Beperk de hoeveelheid onkruid

Wanneer je jouw tuin hebt aangelegd en beplant wil je er zo lang mogelijk van kunnen genieten. Maar helaas steekt onkruid doorgaans al snel de kop op. Je hoeft maar met je ogen te knipperen en overal komt onkruid tevoorschijn. Dit is natuurlijk buitengewoon vervelend. Maar gelukkig kun je de hoeveelheid onkruid in jouw tuin beperken. Hoe je dit doet? Door bodembedekkers in de tuin te plaatsen. De bodembedekkers bedekken, zoals de terminologie al doet vermoeden, de bodem. De plantjes geven het onkruid simpelweg geen kans om naar boven te komen. Bodembedekkers zijn dan ook eigenlijk onmisbaar in elke tuin. Met welke planten ga jij van jouw tuin een mooie groene oase maken?

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen