Wil je graag thuis sporten maar heb je weinig ruimte of inspiratie? Om effectief te trainen, heb je in ieder geval geen extra kamer nodig met allerlei dure fitnessapparaten die ingewikkeld in gebruik zijn, en na verloop van tijd nauwelijks nog gebruikt worden. Met deze tips doe je een goede work-out gewoon in de woonkamer, en ze helpen soms zelfs ook nog in het huishouden.

Multifunctionele gewichtjes

De grote apparaten daargelaten, kunnen kleinere fitness artikelen heel handig zijn. Met name gewichtjes of dumbbells, waarmee je gemakkelijk een work-out voor je hele lichaam kunt doen. Het fijne is dat je ze zo weer opruimt als je klaar bent met trainen. Oefeningen met dumbbells zijn bijvoorbeeld squats of lunges voor je benen, en je kunt er ook je schouders en armen mee trainen. 

En ook voor de iets rustigere trainingen zijn er fitnessartikelen die ideaal zijn voor thuisgebruik. Denk bijvoorbeeld aan een matje of kussens voor een yogatraining. Niets zo fijn als de dag beginnen met een rustige yogales en meditatiesessie in je eigen huis. Na de oefeningen zijn alle materialen zo weer opgeborgen.

Eigen kracht

Je zult je verbazen over je eigen lichaamskracht en de mogelijkheden om daarmee te trainen. Door de juiste oefeningen uit te kiezen en ze op een correcte manier uit te voeren, kun je veel krachttraining gewoon met je eigen lichaamsgewicht trainen. Zo kun je ook goed squats of lunges uitvoeren zonder extra gewichtjes en train je je buikspieren met zo lang mogelijk planken.

Meubels doen mee

Niet alleen de vloer dient als sportterrein, maar maak voor wat oefeningen ook eens gebruik van bijvoorbeeld de bank of stoel. Zo is de stoel ideaal voor push ups en kun je liggend op de bank je buikspieren trainen.

Twee in één

Moet je hoognodig je vloer dweilen en schrobben en kun je je er maar moeilijk toe zetten? Ook huishoudelijke taken zijn een sport. Bedenk je als je een volgende keer tegen de schoonmaak opziet, dat je met dweilen ongeveer evenveel calorieën verbrandt als met fitnessen. Dat is nog eens een nuttige work-out.

Dynamische sportschool

De huiskamer is de sportschool en de sportschool is de huiskamer. Zo houd je het sporten thuis leuk en afwisselend, en hoef je die extra kamer in huis niet te gebruiken als uitsluitend een sportkamer. Schaf wat kleinere fitnessartikelen aan en ga wat vaker aan de schoonmaak; dan zal het aan een effectieve training niet ontbreken.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen