Tuin inspiratie: ontdek alle mogelijkheden voor een buiten zwembad. Zodra de temperaturen omhoog gaan verlangen we naar verkoeling. Een buiten zwembad is daarom de ideale oplossing. Er zijn veel verschillende mogelijkheden: van een opblaas zwembad tot permante inbouw zwembad. Het laatste is een hele investering, zodra het zwembad is geïnstalleerd heb je daar jarenlang plezier van. Lees snel verder.

Verschillende zwembaden

De snelste en goedkoopste optie is een opblaas zwembad of opzet zwembad. Ze zijn eenvoudig te installeren en door de zachte randen bovendien veilig. Echter zijn deze zwembaden niet diep en groot, het biedt dus wel verkoeling maar je zal niet kunnen duiken of baantjes kunnen trekken. Wil je het echt goed aanpakken dan ga je wellicht voor een opbouw zwembad of inbouw zwembad. Het is echter een project waar veel bij komt kijken. Zorg ervoor dat je je goed laat informeren door een professial. Bezoek meerdere showrooms, bestel verschillende brochures en maak een lijst van jouw wensen. Een professional kan jou voorzien van een advies op maat zodat er geen enkel detail over het hoofd wordt gezien.

De finishing touch

Heb je een buiten zwembad laten plaatsen, dan dien je ook nog na te denken over de tegels rondom je zwembad. Ga je voor zwembad tegels of bijvoorbeeld een zwembad vlonder van hout? De keuze die je maakt hangt af van de algehele uitstraling van je tuin. Zorg voor een samenhangend geheel. Houd bovendien rekening met het materiaal. Het materiaal moet slipbestendig zijn en bestand zijn tegen vorst en chemicaliën. Materialen die aan deze eisen voldoen zijn onder andere keramiek en beton. Keramische tuintegels en betontegels bieden grip. Past hout meer bij het design van je tuin, kies dan voor een houten vlonder of duurzaam alternatief. Zo zijn er tegenwoordig ook kunststof planken die nauwelijks van echt hout zijn te onderscheiden. Het voordeel ten opzichte van echt hout is dat deze planken niet kromtrekken. 

Zwembadoverkapping

Een warme zomerdag betekent niet altijd dat de zon schijnt, soms gaan hoge temperaturen gepaard met regen en wind. Wil je ook op zulke momenten kunnen genieten van je buiten zwembad dan is een zwembadoverkapping dé oplossing. Het plaatsen van een overkapping betekent niet dat je nooit meer kan dobberen in de zon. Er zijn namelijk overkappingen die gedeeltelijk open zijn en open kunnen. Zo kun je op zonnige dagen genieten van de zon en de lamellen van de overkapping sluiten zodra er regendruppels vallen. 

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen