Op een gegeven moment is alles in je huis wel klaar. Het laatste schilderwerk is gedaan, de laatste baan behang is geplakt en zelfs alle plintjes zijn aangebracht. Je zou denken dat dit dé tijd is om lekker achterover te gaan zitten en te genieten van alles wat je in de afgelopen maanden, jaren, voor elkaar hebt gekregen. Tot je naar buiten kijkt. Dan zie je die troosteloze tuin met veel te veel onkruid, die lelijke schutting en die groene bestrating. Je stroopt de mouwen dus nog maar een keer op en je gaat aan de gang. Nu in je tuin.

Begin bij de basis

Is jouw tuin er net zo ellendig aan toe als hierboven beschreven? Dan wordt het tijd om er iets aan te doen. Je kunt er maar het best voor kiezen om alles in één keer goed aan te pakken. Dan begin je, dat spreekt voor zich, bij de basis. De schutting is dan als eerste aan de beurt. Een nieuwe schutting plaatsen, of laten plaatsen door Giga schutting, is dan ook een goed idee. Doe dit vooral voor je begint met de beplanting. Door eerst de schutting te regelen, voorkom je dat je door je planten moet om deze neer te zetten.

Welke schutting kies je?

Wat voor soort schutting je wilt hangt van veel factoren af, niet in de laatste plaats van je budget. Maar ook met een beperkt budget kun je een schitterende schutting neer (laten) zetten. Kies een schutting van hout of juist een van een combinatie van hout en beton. Het is niet alleen je budget waar je rekening mee moet houden, je smaak telt ook mee. Je kunt op je gemak de website bekijken om te zien wat er allemaal mogelijk is.

De volgende stap

Staat je nieuwe schutting? Dan pas zie je hoe groot je tuin eigenlijk is en kun je gaan beginnen met een plan voor de beplanting en de bestrating. Wil je een terras waar je fijn je loungeset kunt neerzetten en de rest van de tuin gewoon tuin laten? Dat is, ook voor het milieu, de beste optie. Je hebt dan een fijne plek waar je kunt zitten en de rest van de tuin kan gebruikt worden om mooie planten neer te zetten. Daar profiteren veel dieren ook nog eens van en het zorgt ervoor dat het water goed kan weglopen na een zware regenbui. Is je tuin, op papier, helemaal ingedeeld? Dan kun je gaan bestraten en planten. Je zult zien dat je dan pas écht heerlijk achterover kunt leunen en genieten van alles dat je al voor elkaar hebt gekregen!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen