Zie je door de bomen het bos niet meer? Er zijn tegenwoordig heel veel (nieuwe) interieur stijlen mogelijk. Een interieur zegt veel over de persoonlijkheid van de bewoner, en ieder interieur is uniek. Je zult nooit precies dezelfde inrichting tegenkomen. Ook zie je steeds vaker dat verschillende interieur stijlen worden gecombineerd. Laat je inspireren! In deze blog worden een aantal interieur stijlen uitgelicht en hoe je dit kan toepassen. Het lijstje is natuurlijk nog een stuk langer, maar voor nu nemen we je graag mee in de volgende stijlen: industriële stijl, Scandinavische stijl en een landelijk interieur.

Industrieel en modern

De industriële interieurstijl kenmerkt zich door het gebruik van hout, metaal, staal en beton. Een industriële stijl heeft een stoere, robuuste, grove uitstraling. Dit zie je terug in het gebruik van natuurlijke, ambachtelijke materialen. De robuuste materialen worden vaak gecombineerd met donkere kleuren zoals zwart, grijs en bruin. Is er in je woning sprake van weinig natuurlijk licht? Gebruik dan niet te veel donkere kleuren, maar verwerk lichte natuurlijke kleuren zoals wit en beige. In de toiletruimte is er vaak geen natuurlijk licht, maar bij het inrichten van de toiletruimte creëert het gebruik van zwart juist een sfeervolle uitstraling. Zeker in combinatie met hout en sfeervolle verlichting. 

Scandinavisch wonen

De Scandinavische stijl is erg populair op dit moment. Deze stijl kenmerkt zich door het gebruik van lichte kleuren met wit als basis. Je ziet vaak een combinatie van wit en zwart met af en toe wat kleuraccenten van felle pastel kleuren. Zo wordt een spannend contrast gecreëerd. De lichte kleuren worden gecombineerd met natuurlijke materialen zoals licht hout, linnen en vilt. Daarnaast worden verschillende patronen en vormen toegepast. Dit zie je bijvoorbeeld terugkomen in het behang of accessoires zoals sierkussens op de bank. Door deze stijl toe te passen in kleinere ruimtes, zoals het toilet of de gang oogt de ruimte optisch groter. 

Landelijke stijl

Een landelijk interieur is en blijft een stijl die vaak wordt toegepast. Het is tijdloos. Bij een landelijk interieur worden vooral kleuren gebruikt zoals beige, natuurlijke tinten en wit. De focus ligt echt op het gebruik van hout in deze stijl. Daarnaast zijn de meubelen vaak groot, robuust en grof. Een hele grote bank, bijvoorbeeld een ruime zitbank, past dus perfect bij deze stijl. Ook zie je in deze stijl vaak een houten schuifdeur met zwart staal. Dit allemaal resulteert in een warme, knusse, rustige en gezellige uitstraling. 

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen