De badkamer is een ruimte waar je even helemaal tot rust kan komen. Het is dan ook belangrijk om na te denken over de inrichting van de badkamer. Een badkamermeubel hangt vaak centraal in de ruimte en bepaalt voor een groot deel de stijl en inrichting van de ruimte. Je wilt dit meubel dan natuurlijk ook zorgvuldig uitzoeken. Lees hieronder welke verschillende badkamermeubels er zijn, welk formaat je kunt aanschaffen en welke opties er zijn. 

Verschillende soorten badkamermeubels

Kies je voor een badkamermeubel van hout, zoals een eiken badkamermeubel? Dan creëer je al snel een warme, landelijke badkamerstijl. Landelijke badkamermeubels zijn daarnaast te herkennen aan de authentieke en sierlijke afwerkingen, zoals een staand badkamermeubel op pootjes. Je kunt ook gaan voor een typisch industrieel badkamermeubel met betonlook. Hou je meer van een moderne badkamerstijl? Kies dan voor een badkamermeubel in zwart, wit, grijs of een badkamermeubel in bruin met een strakke afwerking. Qua materialen kun je alle kanten op in de moderne badkamerstijl. Zo kun je kiezen voor een badkamermeubel met houtlook, fineer of lak laminaat afwerking in iedere gewenste kleur.

Als je een geschikt badkamermeubel hebt gevonden, kun je er ook nog voor kiezen om een spiegel of spiegelkast boven te plaatsen. Dit is tegenwoordig bijna onmisbaar in iedere badkamer. Laat je spiegel perfect passen bij het badkamermeubel waardoor je een mooie eenheid in de ruimte creëert. Als je veel toiletartikelen of bijvoorbeeld make-up hebt, kan een spiegelkast uitkomst bieden. Hiermee berg je al je producten uit het zicht op

Persoonlijke keuzes voor een perfect badkamermeubel

Badkamermeubels zijn verkrijgbaar in talloze formaten. En dat is maar goed ook! Hierdoor vind je altijd een meubel dat perfect past in jouw badkamer. Het meest gebruikelijke formaat is het badkamermeubel van 80 cm. In dit geval beschik je over een meubel met enkele wastafel of waskom. Ook wordt er vaak gekozen voor een badkamermeubel van 100 cm. Hierbij heb je net iets meer ruimte voor het uitstallen van jouw dagelijkse badkamerartikelen, zoals make-up, handzeep en tandenborstels. Heb je weinig ruimte ter beschikking? Kies dan voor een ruimtebesparend model, zoals een badkamermeubel van 60 cm. Ook kun je in dat geval kiezen voor een ondiep badkamermeubel, welke over een diepte van 40 cm of kleiner beschikt. 

Naast de gewenste afmeting, kleur en het materiaal, is het ook aan jou om te kiezen voor een meubel met lades of deuren. Wanneer je gebruik maakt van een diep badkamermeubel, doe je er goed aan om te kiezen voor lades. Met lades gebruik je de ruimte in het meubel optimaal. Met een ondiep design zijn deurtjes ook een goede optie. In combinatie met grepen kun je een badkamermeubel helemaal ontwerpen naar jouw smaak en stijl! 

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen