Een bed is zonder twijfel één van de belangrijkste meubelstukken in je huis. Een goede nachtrust en uitgeslapen aan je dag beginnen, start allemaal bij een comfortabel bed. Boxsprings zijn tegenwoordig erg populaire bedden. Ze bieden comfort en zorgen voor een luxe uitstraling. Waar je allemaal op moet letten bij het kopen van een nieuw boxspring, lees je hieronder.

Wat is een boxspring? 

Een boxspring is een frame met binnenwerk waarop het matras wordt gedragen met spiraalveren. Deze veren spelen een belangrijke rol in de ondersteuning van jouw lichaam. De talloze veren, waar een boxspring uit bestaat, kunnen individueel in- en uitveren. Dit zorgt voor optimaal comfort, demping en gewichtsverdeling. Er zijn tegenwoordig ook boxsprings die je nog meer luxe en comfort bieden, zoals een elektrische boxspring of een boxspring met tv-lift. 

Welk formaat boxspring?

Het is natuurlijk wel fijn om in een bed te slapen dat lang genoeg is. Houd er rekening mee dat een bed minstens 15 tot 20 cm langer moet zijn dan jouw eigen lengte. Een 200 cm lang bed is dus geschikt voor iedereen tot een lengte van 185 cm. Ben je langer? Dan is het verstandig om te kijken naar een lang bed van 210 cm of een extra lang bed van 220 cm, omdat je anders in de knel kunt komen met je voeten.

Welke matras en welke topper? 

Op een boxspring bed kan elk type matras gebruikt worden. Vroeger werden boxsprings meestal in combinatie met een pocketveermatras verkocht, maar tegenwoordig kan elk matras op een boxspring. Het is belangrijk dat je een matras koopt dat goed bij je past. Dit hangt volledig af van jouw voorkeuren, lichaamsbouw en wensen. 

Het kopen van een boxspring, doe je meestal in combinatie met een matras en een topper. Een topper is een dun matras waarmee het onderliggende matras beschermd wordt en het matras langer meegaat. Ook is een topper bevorderlijk voor je slaapcomfort. 

Boxsprings kopen met extra’s 

Naast gewone eenpersoons of tweepersoons boxsprings, zijn er ook boxsprings die wat extra’s bieden. Een elektrische boxspring is uitgebreid met een aantal luxe-elementen. Op deze boxspring kan elk soort matras gebruikt worden. Het bed is op meerdere vlakken in hoogte verstelbaar. Heb je moeite met uit bed komen? Dan is een elektrische boxspring misschien wat voor jou. Met een boxspring met tv-lift bespaar je ruimte, kijk je vanaf bed je favoriete serie of televisieprogramma én geniet je van een heerlijk zacht en ondersteunend bed.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen