Veel mensen vinden tegels mooi, maar zitten niet op de nadelen van tegels te wachten. Tegels voelen namelijk erg koud aan en zijn vrij lastig om te leggen. Bovendien kun je ze ook niet zomaar weer verwijderen wanneer je een andere vloer wilt. Tegellaminaat kan dan een prima oplossing zijn. 

Wat is tegellaminaat precies?

Tegellaminaat is een soort laminaat met een print van tegels. Laminaat bestaat uit verschillende lagen. De middenlaag bestaat uit samengeperste vezels. De onderste laag is afgewerkt met kunststof om te beschermen tegen vocht van onderaf. De bovenste laag bestaat uit papier waarop de gewenste tegelprint gedrukt is en een kunststof beschermlaag. De tegellook kan dus allerlei verschillende patronen hebben zoals marmer, leisteen of beton. Zo is er voor elke interieurstijl wel een mooi motief te vinden! 

Tegellaminaat wordt steeds populairder

De afgelopen jaren is de natuur meer centraal gaan staan in de interieurwereld. Interieurstijlen zoals industrieel en landelijk zijn hier goede voorbeelden van. Beide stijlen maken gebruik van hout en stenen. Deze worden meestal gecombineerd met mooie planten en natuurlijk gekleurde meubels.

De interesse voor tegels is een tijdje weg geweest. Maar zeker nu je gemakkelijk tegellaminaat kunt leggen, zie je tegels steeds vaker terug in een interieur. Wist je dat je tegellaminaat ook kunt gebruiken voor de achterwand in je keuken of de wanden in de badkamer? Tegellaminaat kan namelijk goed tegen vocht en er is zelfs speciale tegellaminaat voor in de badkamer. 

Bovendien is tegellaminaat relatief goedkoop. Dit komt omdat tegellaminaat goedkoop te produceren is en je het zelf kunt leggen. Hiermee bespaar je kosten voor het inhuren van personeel om de vloer te leggen. Daarnaast kun je een vloer van tegellaminaat ook voorzien van vloerverwarming. Tegellaminaat is van zichzelf al aanzienlijk warmer dan echte tegels, laminaat neemt namelijk de kamertemperatuur aan. In combinatie met vloerverwarming is een tegelvloer in de winter extra prettig.

Het laatste voordeel is voor veel mensen waarschijnlijk de belangrijkste. Tegellaminaat is bijzonder onderhoudsvriendelijk. Het gladde oppervlak zorgt ervoor dat je de vloer gemakkelijk schoon kunt maken en houden.

Tegellaminaat versus echte tegels

Tegellaminaat wordt tegenwoordig ook afgewerkt zoals echte tegels. Hierdoor is tegellaminaat nog amper te onderscheiden van een echte tegelvloer! Geloof je me niet maar heb je wel interesse in alle voordelen? Ga dan eens naar een winkel om te kijken naar verschillende laminaatvloeren. Je zult zien dat er veel mogelijk is en dat de afwerking gebaseerd is op echte tegels!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen