Niemand zit te wachten op een wespenplaag terwijl ze buiten zitten om te genieten van het zonnetje. Toch heb je in de zomer regelmatig last van deze irritante, zoemende, vliegende beestjes. Hartstikke vervelend, terwijl het ook nog eens gevaarlijk kan zijn. Je kunt immers gestoken worden door een wesp, al komt dit niet al te vaak voor. Er zijn dus genoeg redenen om de wespen uit je tuin weg te houden. Vandaag de dag kun je hiervoor diverse manieren gebruiken. Hieronder lees je daar een paar goede voorbeelden van! 

Maak zelf een wespenval 

Een goede manier om van je wespenprobleem af te komen is door een wespenval te creëren. Je kunt dit simpel doen door een plastic fles te pakken waar drinken in heeft gezeten. Snijd of knip dit door het midden en draai daarna de bovenkant om. Plaats het vervolgens in de bodem van de fles, maar doe dit ondersteboven zodat de kant van de dop naar beneden gericht is. Op deze manier creëer je een trechteropening. De wespen kunnen hier wel invliegen, maar ze vinden de weg naar buiten niet meer. Pak vervolgens een zoete vloeistof en giet hier een laag van in de fles. Zodoende heb je een wespenval zelf gemaakt die hopelijk een einde maakt aan de wespenplaag in je tuin!

Zet een nep wespennest in

Dat je een echt wespennest liever niet in je tuin wilt hebben, is niet meer dan logisch. Maar het kan juist wel handig zijn om een nep wespennest in te schakelen om je wespenprobleem op te lossen. Je kunt dit hulpmiddel namelijk toepassen voor het wegjagen van de wespen in je tuin. Dat klinkt misschien raar, maar toch is het logisch. Wespen hebben namelijk hun eigen territorium en als ergens al een wespennest aanwezig is, zal de koningin haar nest op een andere plek willen bouwen uit de omgeving van het andere territorium. Je kunt een nep wespennest dus echt inzetten om wespen bij je uit de buurt te houden! 

Gebruik een zak water

Daarnaast kun je ook met een simpele zak water wespen uit je tuin houden. Dit komt niet per se doordat deze beestjes een hekel hebben aan water. Een zak water kan namelijk pas helpen wanneer je het hebt opgehangen. Als de zon valt op het water dan creëert dit een schittering. De wespen hebben hier wel een hekel aan en zullen daarom uit de buurt van je tuin blijven. 

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen