Een huis is pas een thuis als je je er helemaal fijn voelt. En je er echt kunt ontspannen. Oké, het kost even wat inspanning om van je huis een thuis te maken, maar dan heb je ook wel wat.

Hoe zorg je nu voor een fijn huis waarin je helemaal tot rust kunt komen na een dag hard werken?

Kies de juiste kleuren voor de muren en de ramen

Om te beginnen is het belangrijk dat je je omringt met kleuren die ervoor zorgen dat je geest tot rust kan komen. Kies voor op de muren voor blauwtinten of (zachte) paarse tinten. Je hoeft echt niet alles in een kleur te schilderen, maar een mooi gekleurde muur kan wel de sfeer bepalen. Ook behang in die sfeer/kleur kan je kamer omtoveren tot een oase van rust. Kies dan natuurlijk wel voor behang met een niet te heftige print. De overige muren kun je gewoon wit maken of een veel zachtere tint van de door jou gekozen blauw- of paarstint.

Ook de raamdecoratie kun je aanpassen aan die kleur. Vraag hiervoor kleurstalen op bij de leverancier van jouw keuze. Probeer niet exact voor dezelfde kleur te gaan, het moet natuurlijk niet saai worden!

Vergeet ook de vloer niet

Kamerbreed tapijt in de huiskamer is al heel lang “uit” en dat is niet voor niets. Het is niet praktisch en geeft de kamer direct een bepaalde sfeer die niet gemakkelijk te veranderen is. Kies dan liever voor een harde vloer als laminaat of pvc en bekleed deze met mooie tapijten. Ja, je leest het goed. Meerdere tapijten in één ruimte geven de kamer een warme sfeer. Ook kun je op deze manier heel gemakkelijk de grote ruimte in verschillende onderdelen opdelen.

En dan de inrichting

Om te beginnen kun je niet fijn ontspannen zonder een heerlijke relaxstoel. Je vindt bij Velderhof relaxstoelen in alle soorten en maten. Met een voetsteun of juist niet, op een draaibaar onderstel of juist niet, een grote stoel of juist een kleine stoel en dan ook nog in alle kleuren van de regenboog, ook een kleur die perfect past bij jou in je nieuwe interieur.

Een relaxstoel is zeker niet alleen voor ouderen, al hebben deze comfortabele stoelen wel (een beetje) dit imago. Ook in een jong, modern gezin kunnen relaxstoelen heel goed van pas komen. Denk bijvoorbeeld aan je zoon die zich graag even terugtrekt met een fijn boek of je dochter die het heerlijk vindt om in een fijne stoel te luisteren naar muziek of een luisterboek. Je zult merken dat je aan één relaxstoel niet genoeg hebt. Het hele gezin zal er gebruik van willen maken, let maar op!

Een bank mag ook niet ontbreken, maar kies wel voor een bank die goed past in de sfeer die je wilt creëren. Plaats de tv op de perfecte hoogte en zorg voor licht dat je kunt dimmen als je echt wilt ontspannen. Vergeet ook niet dat planten en geuren ook iets kunnen doen voor je gemoedstoestand.

Heb je alles naar je zin gemaakt? Dan kan het relaxen beginnen!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen