Veel mensen proberen tegenwoordig hun steentje bij te dragen aan een schonere planeet door duurzamer te gaan leven. Duurzaamheid kan op meerdere manieren worden toegepast in de maatschappij. Mensen kunnen duurzamer reizen, duurzamer eten of duurzamer werken. Duurzamer werken kan door te gaan werken op een duurzaam kantoor. Maar hoe richt je een kantoor duurzaam in? Daar worden hier tips voor gegeven. 

Tweedehands meubilair 

Een optie om een kantoor duurzaam in te richten is door tweedehands kantoormeubelen te kopen in plaats van nieuwe kantoormeubelen. Je geeft zo meubels een tweede leven en zorgt ervoor dat geen grondstoffen en energie wordt gebruikt voor nieuwe meubelen. Recyclen is namelijk erg goed voor de planeet. 2e hands kantoormeubelen zijn ook nog eens vaak goedkoper dan nieuw meubilair. Is dat even fijn meegenomen!

Verlichting

Verlichting is een tweede optie om je kantoor duurzaam in te richten. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je kantoor veel grote ramen heeft waardoor er veel natuurlijk licht naar binnen kan komen. Zo bespaar je energie door geen lampen aan te hebben de hele dag. Verder is natuurlijk licht ook nog eens gezonder voor de productiviteit en motivatie van de werknemers. Zorg er verder voor dat de verlichting die je in je kantoor hebt LED-verlichting is. LED-lampen zijn namelijk zuiniger en milieubewuster. Ze verbruiken ongeveer 75% minder energie.

Groen printen 

De derde optie om je kantoor duurzamer in te richten is door ervoor te zorgen dat je kantoor groen doet printen. Dit kan door duurzaam papier te kopen of een duurzame printer te kopen. Duurzaam papier is papier dat voor het overgrote deel uit gerecycled papier bestaat. Voor dit soort papier is dus minder hout en energie nodig. Een duurzame printer moet zuinig zijn en niet te veel inkt gebruiken. Je kan ook ervoor kiezen om duurzame toners aan te schaffen. Verder kan je duurzamer printen door altijd dubbelzijdig te printen. Zo gebruik je namelijk minder papier. Om je kantoor nog milieuvriendelijker te maken is het goed om zo min mogelijk te printen en zoveel mogelijk digitaal te werken.

Duurzame kantine

Als laatste kan je ervoor zorgen dat je kantoor duurzaam is door een duurzame kantine te hebben. Zorg ervoor dat je keukenapparaten, zoals een koelkast of vaatwasser, groen zijn. Verder kan je ervoor zorgen dat de thee en koffie die je op kantoor hebt duurzaam is. Zo kan je bijvoorbeeld fair trade koffie kopen voor je kantoor. 

Draag je steentje bij aan een groenere planeet als ondernemer door je kantoor duurzaam in te richten.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen