Wonen in een huis dat er duurder uitziet dan het is kan je een gevoel van trots en voldoening geven. Het kan ook helpen om de waarde van je huis te verhogen als je ooit besluit te verkopen. Hoewel sommige mensen misschien denken dat dit een onmogelijke opdracht is, kan het met een beetje creativiteit en inspanning toch gedaan worden. In deze blogpost onderzoeken we enkele tips over hoe je je huis duurder kunt laten lijken dan het is.

1. Verf je muren wit

Door de muren van een kamer helder wit te schilderen kun je ze groter doen lijken, en een modernere en meer gesofisticeerde uitstraling geven. Niet alleen zal de kleur wit je huis ruimer doen lijken, maar het stelt je ook in staat om met knallers van andere kleuren te decoreren zonder dat die kleuren de ruimte overweldigen. Wit wordt ook geassocieerd met reinheid en verfijning, waardoor het een ideale tint is voor elke kamer in je verblijf.

2. Voeg lijstwerk rond het plafond toe

Het toevoegen van lijstwerk langs de bovenrand van je muren is een manier om je huis een upgrade te geven zonder dat het een groot project. Het kan relatief goedkoop gedaan worden en het maakt een wereld van verschil. Niet alleen voegt lijstwerk rond het plafond een element van verfijning toe, maar het leidt ook af van eventuele scheuren of vlekken op je muren.

3. Gebruik vloerkleden

Door je hele huis vloerkleden te gebruiken is een andere eenvoudige manier om je huis duurder te laten lijken dan het in werkelijkheid is. Ze helpen om elke kamer af te bakenen en verschillende ruimtes binnen dezelfde kamer te creëren, terwijl ze tegelijk een minder esthetisch mooie vloer bedekken. Als je eenmaal besloten hebt waar je ze wilt leggen, investeer dan in een paar klassiek uitziende exemplaren die bij het algemene decor van de rest van je huis passen, in plaats van te proberen ze perfect op elkaar af te stemmen, wat er uiteindelijk vreemd uit kan zien.

4. Gebruik de juiste verlichting

Als je huis voorzien is van schemerige, gele gloeilampen, stop hier dan onmiddellijk mee! Als je overal in je huis LED of halogeenlampen installeert, krijgt het niet alleen een moderner en geraffineerder uiterlijk, maar lijkt alles ook helderder en ruimtelijker dan voorheen. Deze lampen zijn ook relatief goedkoop, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je te veel geld uitgeeft.

5. Overweeg oude meubels of wat kleinere stukken weg te doen

Hoewel de aankoop van gloednieuwe meubels zeker kan helpen om je huis een upgrade te geven, hoef je dit niet per se te doen om het gewenste effect te bereiken. Overweeg om eventuele oudere banken en fauteuils die niet bij de rest van je inrichting passen weg te doen en de rest te combineren. Zelfs als ze in goede staat zijn, kan de stijl een beetje te oud zijn om bij de rest van je huis te passen.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen