Je hebt net een plat dak aangelegd en het netjes en duurzaam afgewerkt maar het heeft toch niet genoeg charme, niet genoeg esthetiek. Elk detail telt wanneer je de plek waar je je dagelijks leven leidt of de plek waar je werknemers dagelijks uren doorbrengen afwerkt, van mooie dingen word je blijer. Je bent daarom op zoek naar een manier om je platte dak te verfraaien? Hier wat ideeën. 

Groen

Het groene dak is al jaren een trend in de bouw en met goede reden. Niet alleen is het een geweldige manier om iets terug te doen voor het milieu maar daarnaast is het vaak ook een goedkope manier om je dak mooi af te werken. Op de juiste plek, op de juiste manier kan het een waar kunstwerk worden waar de hele wijk vrolijk van wordt. Met een groen dak kun je je uitleven en een positief signaal geven! Een goede, duurzame ondergrond is hier zeker voor nodig, een epdm dak bijvoorbeeld. De ondergrond moet lang meegaan en voldoen aan de eisen van het Bouwbesluit.

Grind

Als je denkt aan grind denk je niet per se snel aan schoonheid, maar tegenwoordig is dit een verkeerde gedachtegang. Grind is niet meer het grauwe gesteente wat bij goedkope gebouwen gebruikt werd in het verleden, het kan in allerlei kleuren, vormen en maten geleverd worden. Doordat alle grind stenen nagenoeg uniek zijn geeft een dak vol grind een mooi effect op je dak, zeker wanneer je verschillende soorten grind mixt. Hiernaast zijn grind stenen niet overdreven zwaar waardoor het geschikt is om überhaupt op een dak te leggen. 

Hout

Een klassieke doch effectieve manier om je platte dak mooier te maken is om het met een extra laag hout te bekleden. Hout wordt al millennia lang gebruikt als bouwmateriaal en heeft nooit zijn charme verloren. Doordat het erg duurzaam is kan het uitstekend gebruikt worden om je saaie dak van wat extra klasse te voorzien. Nu lijkt het milieuonvriendelijk om een extra houten dak bovenop je dak te leggen, het heeft echter ook een voordeel naast het duidelijke cosmetische voordeel; Het onderliggende dak zal langer meegaan dan dat het zonder de houten bedekking zou gaan.

Ramen

De laatste suggestie in dit artikel zal je platte dak niet per se van buitenaf fraaier laten lijken maar zal meer wonderen doen voor de sfeer onder het dak. Het is natuurlijk altijd nog een optie om ramen in het dak te plaatsen waardoor veel natuurlijk licht binnenvalt en je door deze ramen omhoog kan kijken naar de blauwe (of donkergrijze) lucht. Om het van buitenaf toch stijlvol en duurzaam af te maken is een strak zwarte epdm dakbedekking een aanrader.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen