Als je een manier zoekt om wat persoonlijkheid aan je huis toe te voegen zonder veel geld uit te geven, kun je overwegen om wat dingen die je in huis hebt liggen te recyclen. Hier zijn tien manieren om precies dat te doen.

1. Restjes stof

Restjes stof kunnen gebruikt worden om een zacht en kleurrijk vloerkleed voor de woonkamer te maken, of men kan ze neerleggen als welkomstmat. De reepjes stof kunnen ook aan elkaar genaaid worden om kussens voor stoelen en sofa’s te maken. Als je dikkere, duurzamere restjes over hebt van andere projecten, kun je er zelfs sierkussens van maken!

2. Glaswerk

In plaats van erop uit te gaan en verschillende wijnglazen of bekers voor je barruimte thuis te kopen, kijk je wat je al hebt rondslingeren en gebruik dat. Het maakt niet uit of je misplaatste glazen hebt, als ze maar schoon en in goede staat zijn. Je kunt ze ook verven of versieren om ze beter bij het kleurenschema van je keuken te laten passen!

3. Oude gloeilampen

Schroef oude gloeilampen in wandkandelaars om de muren van je studeerkamer of studeerkamer een kleurrijk accent te geven. Je vrienden zullen zich verbazen over hoe artistiek je bent. Er is geen behoefte aan dure verlichtingsoplossingen als deze goedkope home decor items de truc kunnen doen!

4. Pallets

Houten pallets vormen een prima basis voor een salontafel in een kamer met een industrieel thema, maar ze zijn goed voor meer dan alleen dat. Is er een plek in huis die kaal is of te weinig kleur heeft, verf of beits dan een klein stukje van de pallet en leg het daar op de vloer. Omdat onafgewerkte houten paletten gemakkelijk gratis te krijgen zijn, zijn ze een uitstekend alternatief voor dure decoratie-artikelen.

5. Borden uit kringloopwinkels

Borden uit kringloopwinkels zijn geweldige wanddecoraties als ze artistiek gerangschikt worden met verf of decoratief plakband . Zoek online naar tutorials over hoe je borden op muren kunt laten lijken — er zijn veel stap-voor-stap foto’s beschikbaar! Dit goedkope project is schattig en eenvoudig genoeg dat zelfs jonge kinderen je ermee kunnen helpen (onder toezicht).

6. Plastic zakken

Hang plastic boodschappentassen aan de rugleuningen van stoelen om er leuke en kleurrijke accentstukken van te maken. Dit is een leuk project voor oudere kinderen, die je kunnen helpen met het verzamelen van al die lege boodschappentassen die je al weken in de la hebt liggen. Bind ze aan elkaar met lint of gekleurd garen, of duw het gewoon door de hengsels van elke zak tot ze aan één eind bijeen zijn als een slinger .

7. Lege potten

Bewaar lege glazen potten (en hun deksels!) om ze later om te toveren tot vazen voor bloemen. Ze hoeven niet chic te zijn – zelfs doormidden gesneden doorzichtige potten werken! Nadat je de binnenkant van de pot geschilderd hebt (of hem een patroon decoupage gegeven hebt), vul je hem met gekleurd zand of kiezelstenen voor een coole esthetiek.

8. Plastic keukengerei

Maak gebruik van oude plastic vorken en lepels door ze in aarde te planten om kunstmatige bloemen te maken. Het is een doe-het-zelf draai aan de rage om bloemen te maken van verfkwasten!

9. Oude CD’s

Maak van oude CD’s hangende wanddecoraties door ze te beschilderen en er touw of draad door te rijgen . Dit is een van die projecten die kinderen leuk vinden, dus laat ze meedoen! Versier ze met kleine vormen of zelfs hun initialen. Je kunt ze ook met spuitverf beschilderen voor verschillende kleuren en patronen.

10. Melkpakken

Melkpakken uit de vuilnisbak zijn uitstekende plantenbakken voor je tuin. Snijd er een deurtje in, verwijder alle verpakking en prik wat gaten in de bodem voor afwatering. Voor grotere planten knip je twee deurtjes vlak bij elkaar en draai je er een om voor stabiliteit. Verf of versier ze om bij je tuinthema te passen!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen