Als het op het inrichten van je huis aankomt, zijn er een heleboel veelgemaakte fouten die mensen maken. Hier zijn vijf van de meest voorkomende, en hoe je ze kunt vermijden.

1. Geen thema hebben

Een van de meest gemaakte fouten die mensen maken bij het inrichten van hun huis is het niet kiezen van een thema of stijl om mee te werken. Als je niet oppast kan je huis er uiteindelijk uitzien als een eclectische mix van stijlen in plaats van als één samenhangend geheel. Door een consequente stijl te kiezen, zal elke kamer samenhangender aanvoelen en beter geschikt zijn voor zijn doel.

2. Rommel toelaten

Het maakt niet uit hoeveel mooie spullen je hebt als ze allemaal maar stof zitten te verzamelen en rommel maken! Om deze fout te vermijden probeer je gebruik te maken van wat je al bezit door slimme opbergoplossingen te bedenken voor zelfs de kleinste ruimten. Dit kan ook door multifunctionele stukken te kopen waar mogelijk, en door alles wat geen waarde toevoegt op te ruimen naar je huis.

3. Kunst niet juist gebruiken

Je kunt het lelijkste schilderij ter wereld boven je open haard hebben hangen, maar als je er een elegante lijst voor kunt vinden en een kleurenschema dat het aanvult, dan wordt het echt iets moois! Het soort kunstwerk dat het meest geschikt is voor elke kamer hangt af van het doel ervan; terwijl woonkamers het meest geschikt zijn voor schilderijen of ingelijste foto’s, kunnen badkamers beter gedecoreerd worden met eenvoudige tegels of mozaïeken. Dit maakt niet alleen het inrichten gemakkelijker (want je hoeft niet te kiezen of je je mooie stuk wel of niet ophangt), maar het maakt ook het schoonmaken veel gemakkelijker.

4. Meer aandacht voor stijl dan voor functionaliteit

Stijl is belangrijk bij het inrichten van je huis, en kan zelfs een prioriteit zijn. Vergeet echter niet de reden waarom je inricht: om het functioneler en comfortabeler te maken voor jou en je gezin. Bedenk, voordat je nieuwe meubels of wandkleden gaat kopen, welk doel elk voorwerp in je huis zal dienen.

5. Geen rekening houden met persoonlijke smaak

Hoewel dit voor de hand liggend genoeg lijkt, verwaarlozen veel mensen hun eigen smaak bij het inrichten van hun huis! Begrijp me niet verkeerd; het is heerlijk als anderen je inrichtingskeuzes complimenteren, maar als je een kamer binnenloopt met niets dan frustratie over hoe luid of fel sommige stukken zijn, dan passen ze niet zo goed bij je doeleinden als stukken die beter bij je smaak zouden passen. Neem de tijd om na te denken over wat voor jou werkt!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen