Sijpelt er na een hevige regenbui regelmatig water jouw woning binnen? Dan is het tijd om jouw dakbedekking te vervangen. Een dakbedekking moet ervoor zorgen dat je binnen droog en tochtvrij kunt leven. Is de dakbedekking versleten? Of is de dakbedekking simpelweg van slechte kwaliteit? Dan zullen er uiteindelijk lekkages ontstaan. Onderschat het belang van een goede nieuwe dakbedekking dus niet. Investeer in kwaliteit, investeer in een EPDM dakbedekking. 

Jouw EPDM dakbedekking zelf plaatsen

EPDM is een populair dakbedekkingsmateriaal onder particulieren en professionele dakdekkers. Deze populariteit heeft onder andere te maken met de hoogwaardige kwaliteit van deze rubbersoort. EPDM is weerbaar tegen alle weersomstandigheden. Het materiaal gaat hierdoor tot wel vijftig jaar mee. En met de beschermende functie die een dakbedekking heeft, is deze goede kwaliteit onwijs belangrijk. Maar de hoogwaardige kwaliteit van EPDM is niet de enige reden van de populariteit. Veel mensen kiezen ook voor een EPDM dak vanwege de gebruiksvriendelijkheid. Je kunt deze dakbedekkingssoort namelijk zelf aanbrengen. Je hebt hiervoor geen professionele dakdekkers met branders nodig. Jij kunt gemakkelijk zelf jouw EPDM dakbedekking plaatsen. Hiervoor zijn geen kennis en/of ervaring nodig. 

EPDM doe-het-zelf pakket gebruiken

Het plaatsen van een EPDM dakbedekking is eenvoudig. Eenieder kan zijn of haar EPDM dakbedekking zelf plaatsen. Echter, hiervoor heb je vanzelfsprekend wel het juiste materieel nodig. Ben je bang dat je tijdens de plaatsing van de dakbedekking ergens op misgrijpt? Of weet je niet goed welke materialen je allemaal echt nodig hebt? Schaf dan een EPDM doe-het-zelf pakket aan. Dit pakket is voorzien van alle materialen die je nodig hebt voor de plaatsing van de dakbedekking. Je moet hierbij denken aan het dakbedekkingsmateriaal zelf. Maar ook aan de EPDM lijm en de EPDM kit. En zelfs een speciale EPDM daktrim voor een goede afwerking is in het pakket inbegrepen. Er zijn ook verschillende daktrimmen los verkrijgbaar. Maar met de speciale EPDM variant is de afwerking écht optimaal.

Investeren in kwaliteit

Is jouw huidige dakbedekking aan vervanging toe? Dan kan het wellicht verleidelijk zijn om de aanschaf van een nieuwe dakbedekking uit te stellen. De dakbedekking is immers een onderdeel van het huis dat je doorgaans niet ziet. Maar toch moet dit onderdeel van het huis niet worden onderschat. De dakbedekking bepaalt in belangrijke mate jouw wooncomfort. Zonder een goede dakbedekking zal je in huis te maken krijgen met lekkages en tocht. Onderschat het belang van een goede dakbedekking dus niet. Vervang jouw oude dakbedekking tijdig voor een nieuwe dakbedekking van goede kwaliteit. Jouw wooncomfort is een dakbedekking van goede kwaliteit waard. 

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen