Ben je gek op de uitstraling van een industriële ruimte? Dan ben je niet de enige. De mix van metaal, hout en baksteen heeft de laatste jaren aan populariteit gewonnen, en het ziet er niet naar uit dat het snel zal afnemen. Maar wat is die “industriële” look precies, en hoe kun je die in je eigen huis bereiken?

Lees verder voor onze tips voor deze trend.

Begin met de basis

Wil je een beetje industrieel chic toevoegen aan je interieur? Je hebt geluk – de industriële look is nog steeds even populair als een aantal jaren terug. En hoewel het misschien een lastige stijl lijkt om te creëren, kun je met een paar tips – en de juiste industriële meubels van Houtmijn – in een mum van tijd de perfecte industriële woonruimte tot stand brengen.

Wat industriële meubels betreft, is het belangrijk om met de basis te beginnen. Een eenvoudige bank of fauteuil met strakke lijnen en gedempte kleuren vormt de perfecte basis voor uw industrieel geïnspireerde kamer. Van daaruit kun je stukken toevoegen die de industriële esthetiek weerspiegelen – denk aan vintage metalen lampen of een salontafel van teruggewonnen hout. En vergeet niet wat persoonlijke accenten toe te voegen, zoals familiefoto’s of kunstobjecten die jouw unieke stijl laten zien. Met deze elementen heb je een industriële ruimte die zowel stijlvol als uitnodigend is.

Voeg wat metaal toe

Een van de karakteristieke kenmerken van de industriële stijl is het gebruik van metaal – denk aan zichtbare buizen, leidingen en stalen balken. Als je huis geen originele metalen elementen heeft, maak je dan geen zorgen – je kunt het gemakkelijk namaken. Zoek tafels, stoelen en rekken van metalen als smeedijzer of koper. En vergeet de hardware niet! Handgrepen voor kasten en laden zijn een goede manier om een vleugje metaal toe te voegen zonder te overdrijven.

Gebruik natuurlijke materialen

Naast metaal is een ander belangrijk element van industriële vormgeving het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout en steen. Deze elementen helpen de grimmigheid van de metalen te verzachten en creëren een meer uitnodigende algemene esthetiek. Zoek meubels van teruggewonnen hout of stenen tafelbladen om de look echt samen te brengen.

Voeg wat hippe kleuren toe

Maar niet te veel! Een vleugje kleur kan een anders saaie ruimte visueel interessanter maken, maar pas op dat je niet overdrijft. Als het om industriële stijl gaat, is minder absoluut meer – houd het bij één of maximaal twee accentkleuren. Rood en oranje zijn populaire keuzes (denk aan roest), maar blauw en groen kunnen ook goed werken. Zorg er wel voor dat de kleuren die je kiest de neutrale tinten van de rest van de ruimte aanvullen.

Laat genoeg licht binnen

Een laatste tip: vergeet niet dat licht een grote rol speelt bij het bepalen van de toon van een kamer. Omdat industriële ruimtes vaak groot en open zijn, kunnen ze wat kil aanvoelen als ze niet goed verlicht zijn. Om dit te voorkomen kun je gebruik maken van natuurlijk licht door gordijnen hoog op te hangen en ze overdag open te houden. En als de avond valt, gebruik dan vloer- en tafellampen om een warme, uitnodigende gloed te creëren.

Conclusie

Met deze tips in gedachten ben je klaar om je eigen industrieel geïnspireerde ruimte te gaan creëren! Houd het eenvoudig, kies voor kwaliteit boven kwantiteit en laat het licht een belangrijke rol spelen in je ontwerp. Geloof ons: je gasten zullen onder de indruk zijn van je onberispelijke smaak… ook al weten ze niet precies waarom!

Bedankt voor het lezen!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen